Inri Cristo: Čovjek koji vjeruje da je Isus Krist

Radiosarajevo.ba
Inri Cristo: Čovjek koji vjeruje da je Isus Krist
/ FOTO: Dailymail.co.uk

Brazilac Inri Cristo (66) vjeruje da je reinkarnacija Isusa Krista. Međutim, ne vjeruje to samo on, već i stotine njegovih sljedbenica. Mnoge od njih žive s njim u "crkvenoj" zajednici "Novi Jeruzalem" u Braziliji.

U 35 godina propovjedanja riječi Božje proputovao je 27 zemalja, uhapšen je 40 puta i zabranili su mu  ulazak u Veliku Britaniju, SAD i Venecelu.

Njegova najstarija sljedbenica Abevere (86) prati ga 32 godine. Najmlađa ima 24, a upoznala ga je sa dvije godine. Uzeo je ime Inri jer što je i pisalo na raspelu, Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum (Isus Nazarećanin, kralj Jevreja).

"Znam da širom Brazila i cijelog sveta ima bezbroj ljudi čija srca kucaju zajedno s mojim", rekao je, piše Kurir-info.rs

I pored toga što vjeruje da je Sin Božji ne slavi Božić jer je to samo dan kada bogati ponižavaju siromašne.

"Tužan je to dan za sve koji vide svijet mojim očima. Djeca bogataša hvale se svojim poklonima, dok siromašna djeca dobivaju mrvice", objasnio je.

Spoznao je da je Isus za vrijeme posta u Santijagu 1979. godine. Od djetinjstva je pratio snažan glas u glavi, ali tek tada mu je rekao 'ja sam tvoj otac'.

Njegov kompleks čuvaju psi, a hrane se domaće hranom koju sami uzgajaju. Njegova misija je da pripremi izabrane, preživjele od neizbježne nuklearne katastrofe koja će kulminirati na kraju ovog haotičnog svijeta, za novo društvo kojem će cilj biti ispuniti Božju volju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije