Topli napitak / Infografika: Sve što niste znali o Zlatnoj džezvi

10. 01. 2019. u 10:30:00 Promotivni tekst

Shares: 0

Život čine male stvari, a jedna od njih je i kafa. U Bosni i Hercegovini postoji izreka “popit ćemo je da je sto poslova”.

Naravno da se misli na kafu...i to bosansku. To je ono doba dana kada vrijeme stane. Vjerovatno tada i nesvjesno sa našom Zlatnom džezvom postajemo dio tradicije, neponovljivog i nezamjenjivog osjećaja koji nam pruža kafa na koju smo navikli i koju nipošto ne bismo mijenjali.

Bosanska kafa je dio bosanskog identiteta. Ona je simbol Bosne i dio tradicije koja se prenosi generacijama.

Kafa je ćeif koji se ne može niti platiti niti zamijeniti nečim drugim.

Uz "Zlatnu džezvu" imamo mogućnost dobiti na dar i zadovoljstvo, užitak, "zlatne sate" kao poklon čija se vrijednost ne može izraziti materijalno.

Prava bosanska kafa je prijatnog i punog okusa, a prepoznatljiva je po intenzitetu mirisa. Nije tajna da se u "Zlatnoj džezvi" koriste različite mješavine najkvalitetnijih kafa.

I nije tajna da je Zlatna džezva najčešći poklon u BiH.

Ako niste znali za neke od impresivnih podataka vezanih za pravu bosansku kafu ali i džinovsku džezvu koja plijeni pažnju gdje god se pojavi, kroz infografiku vam predstavljamo „zlatnu“ statistiku.

 

zlatna-dzezva-infografika2.jpg - undefined

Foto: AS Holding


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA