Indija: Prvi vegetarijanski McDonald's restoran

Radiosarajevo.ba
Indija: Prvi vegetarijanski McDonald's restoran

Big Mac je možda prepoznatljivi znak lanca restorana brze hrane McDonald's širom svijeta, ali ne i u Indiji. Prepoznavši potencijal koji leži među ljudi koji ne jedu meso, McDonald's je najavio otvaranje prvog u potpunosti vegetarijanskog restorana u Indiji.

Restoran, koji bi trebao biti otvoren početkom 2013. godine, dio je McDonald'sovog plana da osvoji još veći dio tržišta uvođenjem više vegetarijanskih jela na svoje menije. Indija, sa svojim kultom krave kao svete životinje i velikom populacijom muslimana, koji ne jedu svinjetinu, dobar je teritorij za testiranje bezmesne McDonald'sove ponude, procijenila je američka kompanija.

Prvi vegetarijanski McDonald's biće smješten tik do popularne turističke destinacije Zlatni hram u Amritsaru, na sjeveru Indije.

Premda je najveći lanac restorana brze hrane na svijetu, McDonald's u Indiji nije baš popularan: na tlu cijele ove velike zemlje postoji samo 271 McDonald's restoran. Većina postojećih McDonald's restorana u Indiji već imaju meni prilagođen vegetarijancima, gdje glavnu ulogu igra McAloo Tikki burger koji umjesto mesa ima jako začinjeni krompir.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije