IKEA hoteli za putnike s malo novca

Radiosarajevo.ba
IKEA hoteli za putnike s malo novca

Odavno slavna švedska kompanija koja širom svijeta broji na milione ljubitelja pristupačnog, jednostavnog i modernog dizajna odlučila je ozbiljno ući u polje hotelijerstva. Naime, IKEA je nedavno najavila izgradnju najmanje 100 hotela širom Evrope, a najbolja stvar u toj priči je da će svi oni biti namijenjeni putnicima ograničenog budžeta.

Iz IKEA-e je saopšteno i da budući jeftini hoteli neće nositi ime švedske kompanije. Prvi hoteli ovog tipa biće izgrađeni u Njemačkoj, a potom u Velikoj Britaniji, Poljskoj i Holandiji.

Prema pisanju Financial Timesa, hoteli s pristupačnijim cijenama trenutno su sektor hotelijerstva koji doživljava najveći procvat. Jedan od najuspješnijih lanaca ovakvih hotela je njemački Motel One, koji ima 39 hotela za putnike plićeg džepa.

Ipak, ovo nije prvi dodir švedske kompanije sa poljem hotelijerstva. U Oslu od 2007. kao dio robne kuće IKEA postoji i hostel namijenjen onima koji nisu uspjeli završiti svoju kupovinu do kraja radnog vremena. U tom hostelu, IKEA-ini kupci mogu prespavati besplatno.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije