Ideja za današnji ručak: Polpeti od krompira i ribe

Radiosarajevo.ba
Ideja za današnji ručak: Polpeti od krompira i ribe

Ukoliko ste ljubitelj ribe, a vaša djeca baš i nisu, evo jednog načina da je pripremite i ponudite mališanima. S obzirom na to, da ovo jelo najviše podsjeća na pljeskavice velika je vjerovatnoća da će im se svidjeti.

Za ovo jelo je potrebno: 3 fileta oslića ili bilo koje druge ribe, 50 dkg krompira, 2-3 kašike maslinova ulja po želji bijelog luka i peršuna, a ostali začini neka budu po vašem ukusu.

Očistite krompir, narežite ga na kockice, posolite i stavite kuhati. Dok se krompir kuha, na tavi ispecite filete. Kad je krompir kuhan, procijedite ga, dodajte maslinovo ulje i po želji bijeli luk i peršun. Sve to lijepo izmiksajte da bude kao pire.

U izmiksani krompir dodajte na komadiće izmrvljene filete ribe, posolite, pobiberite. Sve izmješajte kašikom i namočite dlanove u ulje kako vam se smjesa ne bi lijepila za dlanove. Oblikujte kuglice, spljoštite ih i panirajte. Prvo brašno, zatim jaje i na kraju mrvice.

Pecite na vrućem ulju vrlo kratko jer su sastojci već kuhani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije