Idealno predjelo: Brusketi s paradajzom i bosiljkom
FOTO: Coolinarika.com
Brusketi su talijansko predjelo, idealni za lagani obrok ili užinu, a na feštama će biti omiljeni sendviči. Ovi ukusni zalogajčići su hranjivi i ne previše kalorični, a nekoliko brusketa će zasititi u potpunosti i gurmane i 'mesojede'. Spremanje je vrlo jednostavno, a traje svega 15 minuta.
Sastojci
tost
3-4 paradajza
5-6 listova bosiljka
malo šećera
kašika maslinovog ulja
bijeli luk
Priprema
U zdjeli izmiješajte paradajz izrezan na kockice, bosiljak, šećer i kašiku ulja. Posolite i pobiberite. Prepecite tost u pećnici. Rasporedite ga na tanjire, a zatim bijelim lukom premažite tost. Pospite ih preostalim maslinovim uljem. Na svaku krišku stavite po kašiku, dvije smjese od paradajza i bosiljka.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.