Idealna nijansa ruža krije se u boji jagodica na vašim prstima

0
Radiosarajevo.ba
Idealna nijansa ruža krije se u boji jagodica na vašim prstima
Foto:Radios / Ruž za usne / Ilustracija

Bogat izbor nijansi ruževa koje možemo pronaći u drogerijama i specijaliziranim trgovinama s make-upom ponekad nam može zadati glavobolju ako pokušamo pronaći savršenu boju za sebe.

U moru divnih nijansi lako je pogriješiti te izabrati onu koja je lijepa na prvi pogled, no na usnama jednostavno ne pristaje uz lice i kosu.

Trik pomoću kojeg možete odabrati idealnu ružičastu nijansu, koja će vam pasati uz nijansu kože lica, krije se u boji jagodice prsta.

Važna informacija za vozače u Sarajevu: Danas izmjena režima saobraćaja

Važna informacija za vozače u Sarajevu: Danas izmjena režima saobraćaja

Tokom isprobavanja boja pritisnite jagodicu prsta kako bi se zarumenjela. Nanesite malo ruža na nju i usporedite boju.

Kad pronađete onu najsličniju nijansi jagodice, isprobajte je na usnama da biste se uvjerili pristaje li vam. Podtonovi koje u ružu ili sjajilu ne primjećujemo odmah ne moraju se uvijek slagati s tonom kože, pa je ovakav odabir boje lagan i brz.

Ako vam je potreban ruž koji se neće skidati dok jedete i pijete te će izgledati besprijekorno cijeli dan, potražite mat ili dugotrajne verzije. Preko njih možete nanijeti sjajilo ako su vam draže sjajne i podatne usne, a osim svjetlucavog ili sjajila u boji odlično će doći i prozirno sjajilo.

Prilikom uklanjanja trajnijih ruževa s usana koristite odstranjivač na bazi ulja ili prirodno ulje kako ne biste oštetili osjetljivu kožu trljanjem. Nijansu usana uskladite s nijansom rumenila za svjež izgled i ujednačen make-up, piše 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije