I u komi igrala košarku

Radiosarajevo.ba
I u komi igrala košarku

Maggie Meier iz Kanzasa je medicinsko čudo, koja je nastavila da "igra košarku", čak i dok je bila u komi, prenosi Net.hr

Maggie je 2008. godine upala u komu usljed meningitisa, koji je doveo do oticanja mozga. U bolnici je provela 100 dana, za vrijeme kojih je izgubila sposobnost hoda i govora.  

Dok je bila u komi, roditelji i bolničko osoblje su došli na ideju da je slikaju s košarkaškom loptom u rukama. To je trebao biti način da se pokaže da ni za vrijeme kome nije izgubila svoj identitet. No, Maggie je bacila loptu, kao što je radila i na treninzima. Periodi u kojima je mogla držati i bacati loptu trajali su do deset minuta, nakon čega bi ponovno pala u duboku komu. 

To je ulilo i nadu porodici, koja se nadala da će Maggie zadržati i sjećanje ostalih vještina, ali izgleda da joj je ostalo samo poznavanje košarke, dok je hodati, čitati i pričati morala učiti iz početka. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije