I pohano može biti zdravo - pripremite pohani oslić
Možda se puno od vas več odreklo pohanih odrezaka misleći da je to premasno ili prekalorično. Ovaj način pripreme je skroz zdrav te vam omogućuje da uživate u takvim specijalitetima bez imalo grižnje savjesti! Naravno ovaj način pripreme možete sa bilo kakvim mesom, ovaj put probajte oslić filete.
Sastojci:
2 fileta oslića
1šoljica prezla (ili možete samljeti slane integralne krekere ili corn flakes!)
1/4 šoljice brašna
2 bjelanjka, zamućena sa malo vode i soli
ulje
limun
Zagrijte pećnicu na 200-250C
Filet možete cijeli pripremiti u komadu ili ga narezati na manje komade, piše Coolinarika.com
Uvaljajte filet u brašno, umočite u bjelanjke onda u krušne mrvice. Dobro prekrijte file te ga stavite na pripremljen pleh koji ste podložili folijom za pečenje i koju ste prethodno poprskali uljem.
Ostavite filete da se malo osuše nekih 10-15 minuta.
Stavite oslić da se peče u pećnici oko 20-30 minuta dok dobije lijepu zlatno smeđu boju i bude hrskav.
Možete ga poslužiti sa laganim tartar umakom koji se radi od nekoliko kašika lagane majoneze promješane s malo jogurta, te dodajte sitno nasjeckane kisele krastavce i kopar.
1 porcija pohanog oslić fileta sadrži sljedeće:
350kcal
6.6g masnoća!!!
41.3g ugljikohidrata
30.4g proteina
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.