Hrvatska: Hiljade građana protiv referenduma o gay braku

Radiosarajevo.ba
Hrvatska: Hiljade građana protiv referenduma o gay braku

Gotovo devet hiljada građana Hrvatske potpisalo je peticiju Građani Republike Hrvatske: 1.12. 2013. PROTIV - Želimo da se referendumsko pitanje: Jeste li da se u Ustav unese odredba kojom je brak zajednica muškarca i žene uputi na ocjenu ustavnosti , Građanske inicijative Izlazak, piše Novi list.

Hrvati na referendumu odlučuju o istospolnom braku

Organizatori peticije koja je u suprotnosti sa stavovima i željama onih inicijative U ime obitelji smatraju kako su građani RH suočeni s izborom:  zaštititi ljudska prava i živote vaših LGBT sugrađanki i sugrađana, ili ponovno žrtvovati njihovo dostojanstvo, obitelji, ljudskost i sreću zbog pojedinačnih stranačkih interesa.

Formirana je i Facebook grupa Zahtjev za hrvatski sabor - referendumsko pitanje  gdje se skupljaju potpisi za ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja.

Referendum će, smatraju, dođe li do predložene izmjene Ustava RH, Hrvatsku obilježiti kao zemlju u kojoj je većina demokratski oduzela pravo manjini, bez ikakve javne rasprave o suštini i reperkusijama takvog događaja.

Također, pojavila se i internetska stranica Ja glasujem protiv .

Akciju je na društvenoj mreži podržao i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel apelirajući "Recimo NE konzervativnom društvu i diskriminaciji dok još možemo! Kad stvari ovako krenu pitanje je tko je sljedeći na redu."

Cilj inicijative U ime obitelji je osigurati da Ustav i Zakoni RH definiraju brak isključivo kao zajednicu muškarca i žene. Time žele, kako kažu, zaštiti djecu od usvajanja od strane istospolnih parova, te spriječiti zakonsko i društveno izjednačavanje istospolne zajednice i braka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije