Hren s jajima: 'reciklažni' recept

Radiosarajevo.ba
Hren s jajima: 'reciklažni' recept
 
Ukusan dodatak mesnim jelima i pecivu je sos od hrena s jajima. Hren je se često služi kao dio uskršnjeg odoručka, zajedno sa šarenim jajima, mladim lukom, mladim sirom i kuhanom šunkom. 
 
Ovo jelo je praktično, jer se može napraviti od kuhanih jaja koja su pukla prilikom farbanja, što se često dešava. 
 
Potrebno vam je:   
3-4 tvrdo kuhana jaja
Maslinovo ili suncokretovo ulje (oko 1 dcl)
Ocat
Sol
Ribani hren (može i onaj iz teglice)
 
Jaja dobro usitnite viljuškom i dodajte im ostale sastojke u količinama koje sami odredite. Gustina sosa zavisi od količine ulja koju ćete dodati, oštrina od količine hrena, dok se ocat i sol dodaju kao začini. Važno je da prilikom miješanja sastojaka okusite jelo i pronađete idelan omjer.  
 
Servirajte hladno.  
 
 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije