Hrana koja ubija svaku želju za jelom (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Hrana koja ubija svaku želju za jelom (VIDEO)
Ilustracija

Nakon što su dva Kanađanina napravila sendvič koji izgleda kao kalorijska atomska bomba, Amerikanci su odlučili pokazati da oni mogu bolje, više i masnije. Ko je uspio u misiji sastavljanja najmoćnijeg sendviča prosudite sami.

The Angry French Canadian sastoji se od prženog kruha prelivenog javorovim sirupom na kojeg su poslagani pržena slanina, poutine (prženi krompirići posuti mrvljenim sirom i preliveni smeđim umakom) i hot dogovi.

http://www.youtube.com/watch?v=jQX2kC1jUB8&feature=player_embedded



S obzirom na to da su upravo Amerikanci poznati kao apsolutni kraljevi junk fooda, nisu mogli samo mirno gledati kako im Kanađani preuzimaju tu titulu pa su osmislili svoju holesterolsku bombu. Mora se priznati da izgleda znatno ukusnije.

The America je ozbiljan sendvič, ne radi se samo o nasumično pobacanim sastojcima. Njega čini gotovo pola kilograma slanine, skoro kilogram tanko narezanog goveđeg odreska, jedna glavica luka, sir s plemenitom pljesni, hren, senf i dvoje jaja. Sve to je ugurano u pecivo od domaćeg kiselog tijesta.




net.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije