Hitlerov NLO

Radiosarajevo.ba
Hitlerov NLO
Ilustracija

Hitler je namjeravao izgraditi supermoćno oružje kako bi dobio Drugi svjetski rat. U projektu nazvanom Schriever-Habermohl shema, naučnici su dizajnirali posebnu letjelicu kojom bi se napali London i New York, a navodno su došli do izvanrednih otkrića sa svojim eskperimentima.

Program koji je vodio SS-ovac Hans Kammler trebao je promijeniti ishod rata. Amerikanci su znali za postojanje nove čudne letjelice, a New York Times je još za vrijeme rata pisao o "misterioznom letećem tanjuru" te objavio fotografije letjelice koja putuje velikom brzinom iznad nebodera.

Članak je tvrdio kako su Nijemci uništili većinu materijala o svojim aktivnostima, no 1960. godine u Kanadi stručnjaci za NLO su uspjeli izgraditi istu letjelicu koja je "zaista i letjela".

Jedan od prototipova

Projekt Schriever-Habermohl shema se odvijao u Pragu između 1941. i 1943. godine, a poznato je da su dijelom njega bili inžinjer i pilot Rudolf Schriever, drugi inžinjer Otto Habermohl te Joseph Andreas Epp koji je potvrdio da su izgradili čak 15 prototipova. I njemački zatvorenici su tvrdili da su vidjeli nepoznatu srebrnu letjelicu

Nakon završetka rata, mnogi njemački naučnici su pomogali SAD u svemirskom programu.

jutarnji.hr/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije