Heroj dana: Pilot počastio nervozne putnike pizzom!

Radiosarajevo.ba
Heroj dana: Pilot počastio nervozne putnike pizzom!

Menadžer popularnog lanca pizzerija Domino's Andy Richie tokom svoje karijere dobio je mnogo porudžbina, ali nijednu kao ovu: da nahrani cijeli avion pun gladnih, umornih i nervoznih putnika.

Pilot aviokompanije Frontier Airlines pozvao je pizzeriju u Cheyenneu i naručio pizze za 160 putnika i članova posade kako bi se iskupio za kašnjenje. Richie i dvojica zaposlenih pripremili su 35 pizza i poslali ih na aerodrom.

"Donijeli smo ih do šaltera za checkiranje i onda je osoblje ispratilo našeg vozača do aviona gdje su pizze predate stjuardesama", rekao je Richie AFP-u.

Avion je letio iz Washingtona ka Denveru, ali je zbog nevremena morao da sleti u Ceyenne. Avion je već kasnio, a zbog nevremena je to kašnjenje produženo za još dva sata, pišu američki mediji. Ispostavilo se da u avionu nije bilo hrane zbog čega se pilot odlučio na ovaj potez.

Prema riječima jednog od putnika pilot se oglasio riječima: "Dame i gospodo, Frontier Airlines je možda jedna od najjeftinijih aviokompanija u SAD-u, ali vaš kapetan nije cicija", i poručio pizze za cijeli avion.

Richie je potvrdio da je pilot platio kreditnom karticom račun, koji je iznosio više stotina dolara, piše Tanjug.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije