Happy Meal ostaje isti i nakon pola godine (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Happy Meal ostaje isti i nakon pola godine (VIDEO)
Neuništivi Happy Meal prvog dana snimanja

Fotografkinja iz New Yorka, Sally Davies, uzela je Happy Meal iz McDonald'sa i držala ga kod kuće šest mjeseci. Sally je željela provjeriti je li istinita informacija koju je pročitala na internetu, da postoji 12 godina star McDonald'sov burger koji i dalje izgleda gotovo jednako kao prvog dana. Njen prijatelj tvrdio je da to nije istina te da će se početi skupljati plijesan na hamburgeru već nakon dva do tri dana.

"Željela sam fotografirati raspadajući burger svaki dan kako bih nadzirala proces i poslati to moje prijatelju. Otvorila sam stranicu na Facebooku i nazvala je McDonald's Happy Meal Project te sam na Flickr postavljala sve fotografije. Nakon sedmice ili dvije, fotografije su bile vrlo dosadne. Ništa se nije događalo. Apsolutno ništa. Nakon toga sam fotografirala Happy Meal svakih sedmicu do dvije. Ništa se nije pretjerano promijenilo od 10. aprila 2010. Gornji dio peciva je vrlo suh i mali dio se otkinuo. Burger se smanjio, jer se isušio, ali to je sve što se promijenilo. U McDonald'su su mi rekli da sam zamijenila Happy Meal, ali nisam", opisala je Sally.

"Mogla sam uzeti bilo koji fast food"
Navodno je McDonald'sova poslastica za djecu u potpunosti izgubila miris nakon nekoliko dana i jedina promjena koja se događala, jeste da je Happy Meal izgledao sve više plastificirano. Fotografkinja objašnjava da joj nije bila namjera ocrniti McDonald's ili nešto slično, jer vjeruje da se ovaj fenomen ne događa samo njihovoj hrani. "Iako sam koristila Happy Meal za ovaj projekt, mogla sam uzeti bilo koji fast food", kaže Sally.

http://www.youtube.com/watch?v=FoFpsUvaJlE&feature=player_embedded


index.hr/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije