Hafiz Sulejman Bugari: Šta je cilj posta? Napravimo refresh

1
Radiosarajevo.ba
Hafiz Sulejman Bugari: Šta je cilj posta? Napravimo refresh
Foto: Blog Sulejman Bugari / Sulejman Bugari

Svaki dan mjeseca ramazana hafiz Sulejman Bugari prezentira izdvojene poruke iz jednog džuza Kur'ana, o kojima ukratko govori, objašnjavajući značenje pojedinih ajeta.

Objašnjenja nudi kroz razne fome, popraćene primjerima iz života poslanika, ashaba, učenjaka i ljudi, a sve to prilagođava svakodnevnici, svjedočeći univerzalnost Kur'anske poruke u svim vremenima.

“Oživi srce, obuci odjeću svjesnosti. Napoji se vodom Kur’ana”, poručuje hafiz Bugari u izdvojenim porukama osmog džuza Kur'ana koje možete poslušati OVDJE.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Šta je cilj posta, hafiz pojašnjava “cilj posta je podsjećanje svih robova, na mnogo grana njegovog života kakav bi trebao da izgleda, od humanosti, od apstinencije svega onoga što razara njegovu psihu do toga da on kad ne posti, kad nije u ramazanu, njemu se dešava da potisne tu snagu u sebi.

Što mi kažemo, zakržljo, njegovo biće je 11 mjeseci nekako izgubljeno, pa je razočaran, ne zna kako da se ponaša. Gospodar daje ramazan, hajde malo da napravimo refresh, da se malo probudiš, da vidiš dokle si, kako stoje stvari. Da li si naučio da postiš, ne samo od jela od pića, već od svega što pokušava da te razori, da ti uništi sve odnose”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije