Hafiz Botić čija je životna priča poruka, u ramazanu poručuje: Budimo zahvalni

0
Radiosarajevo.ba
Hafiz Botić čija je životna priča poruka, u ramazanu poručuje: Budimo zahvalni
Facebook / Nedim Botić

Mladi hafiz Nedim Botić svojim primjerom pokazuje kako se treba nositi sa životnim problemima i kako nikad ne treba odustajati, a da se prethodno nije učinilo sve što je u našoj moći kako bi se problem i riješio. 

Naime, hfz. Nedim Botić se godinama borio sa opakom bolešću, brojni doktori su ga, kako i sam kaže i piše, davno "otpisali", ali je na kraju uspio da se izliječi i da preboli tešku bolest koja ga je godinama držala prikovanog za krevet.

Osim toga, Nedim je uspješno okončao svoje fakultetsko obrazovanje, ali i sam kaže da ga je spomenuta bolest sputavala na tom putu, pa je jedno vrijeme morao pauzirati dok se bolest ne povuče.

Nedim Botić je rođen u Bosanskoj Dubici gdje je završio osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Diplomirao je na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću, gdje je nedugo nakon toga i magistrirao.

Kada je u pitanju njegova Bosanska Dubica, radi se o prvom hafizu Kur'ana iz tog grada nakon više od stotinu godina. Posljednji hafiz iz Dubice bio je Nusret-ef. Dolić koji je hifz završio još u 19. vijeku.

Na svom Facebook profilu redovno dijeli savjete i poruke kao pouku iz životnog iskustva. 

S obzirom da je mjesec posta, ramazan, podsjeća na dobro i zahvalnost. 

"Kad ti bilo ko učini dobro, trebaš zahvaliti.
A to je još preče, ako ti dobro uradi neko od voljenih i ukućana.
U ramazanu se učimo da budemo zahvalni što imamo jedni druge.
I da ne uzimamo zdravo za gotovo sve ono dobro koje naši voljeni za nas čine.
Učinimo i mi njima dobro. Kako i oni nama čine", piše hafiz Botić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije