Grčki prutići - za sladokusce
...ili grčka baklava. Ovo je za prave, prave sladokusce...
Sastojci:
500 gr. kora za baklavu
300 gr. mljevenih oraha
15o gr. čokolade
200 gr. maslaca
Preljev:
700 gr. šećera
400 ml vode
sok od jednog limuna
Priprema:
Sjediniti mljevene orahe i rendanu čokoladu. Uzimati po dvije kore, staviti jednu na drugu, na jedan kraj dužinom stavljati fil i smotati u rolat. Sjeći na komade dužine 10 cm i redati u tepsiju. Kad sve isječete i poredate, otopiti maslac i preliti preko prutića. Peći na 2oo stepeni dvadeset minuta, savjetuje portal Izmojekuhinje.com.
Skuhati preljev od šećera, vode i limuna i kad se ohladi preliti preko pečenih prutića.
Uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.