Genijalan trik s mašinom za veš koji štedi 62 posto struje

5
Radiosarajevo.ba
Genijalan trik s mašinom za veš koji štedi 62 posto struje
Foto: Pexels / Mašina za veš

Ako malo bolje razmislite, shvatit ćete da postoji cijeli niz akcija u kućanstvu koje vam mogu pomoći da uštedite novac. Što u ovo vrijeme inflacije i sveopćih brutalnih poskupljenja, uopće nije loša odluka, zar ne?

Stručnjakinja za štednju i domaćica Kyle Grant podijelila je fantastičan savjet koji se tiče mašine za veš. A sve što trebate učiniti je promijeniti postavke na stroju i smanjiti jačinu temperature.

Dakle, ako perete odjeću koja nije toliko prljava, niža temperatura je sasvim dovoljna da uklonite prljavštinu.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

"Prelaskom s 40 stepeni na 30 stepeni štedi se 38 posto energije godišnje, a samim time i račun za struju", objasnila je Kyle, a zatim dodala kako se spuštanjem na 20 stepeni štedi čak 62 posto energije. Osim što ćete uštedjeti, ovakav način pranja će vam olakšati i pranje odjeće po bojama.

"Šarena odjeća obično ispušta boje kad je temperatura visoka", otkrila je i zaključila da preporučuje svima da uključe pranje na niskim temperaturama jer onda neće morati razmišljati i odvajanju odjeće po bojama te onoj svakodnevnoj muci - hoće li bijela majica nakon pranja izaći kao siva, piše Dom i dizajn.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije