FOTO: Zastave duginih boja zavijorile se na Trgu bana Jelačića

Radiosarajevo.ba
FOTO: Zastave duginih boja zavijorile se na Trgu bana Jelačića

Zagrebački Trg bana Jelačića danas je šareniji i slavi borbu za ljudska prava. Naime, uoči povorke ponosa koja će se u Zagrebu održati 14. juna, na centralnom zagrebačkom trgu postavljene su zastave duginih boja, simbol LGBT pokreta za poštivanje ljudskih prava i dostojanstven život svih ljudi bez obzira na seksualnu orijentaciju.

U Zagrebu je od 6. juna u toku Tjedan ponosa, program političkih, aktivističkih, kulturnih i zabavnih događaja koji će se održavati do konačnice, povorke ponosa. Hrvatska prijestolnica se, za razliku od većine drugih gradova u regionu, može pohvaliti činjenicom da se u njoj, nakon dvanaest godina tradicije protesta LGBT osoba, povorke ponosa održavaju u organizaciji Grada Zagreba, uz podršku sugrađana, bez nereda i incidenata.

U toku Tjedna ponosa u AKC Medika će se svakodnevno prikupljati pomoć za stradale u poplavama koje su pogodile Hrvatsku, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

Program Tjedna ponosa pogledajte ovdje, a kako Trg bana Jelačića izgleda okićen zastavama duginih boja pogledajte u fotogaleriji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije