FOTO: Umjetnik reciklira i pravi kućice za beskućnike

Radiosarajevo.ba
FOTO: Umjetnik reciklira i pravi kućice za beskućnike

Gregory Kloehn, umjetnik iz Oaklanda, svoju kreativnost i umijeće građenja od drveta koristi da bi pomogao svojim sugrađanima koji su primorani živjeti bez krova nad glavom. Kloehn gradi male, pokretne kuće za beskućnike, a sav materijal koji mu je potreban za njih nalazi se u odbačenim stvarima.

Gregory je pokrenuo projekt Domovi za beskućnike kad je shvatio da može i sam učiniti nešto za ljude kojima treba pomoć.

Proces Kloehnovog rada počinje odlaskom u industrijsku zonu Oaklanda, gdje nalazi odbačene daske, vrata, prozore, dijelove mašina i najrazličitije predmete uz pomoć čega potom gradi praktične kućice za beskućnike. Njegova kreacija na kraju nudi suho, sigurno i toplo mjesto gdje beskućnik može prespavati ili se odmoriti umjesto da leži na ulici. Uz pomoć lokalnih volontera, Gregory potom dolazi do ljudi kojima su njegove građevine potrebne.

 

Svaka kućica je jedinstvena i ne može se ponoviti, a nekolicinu njih možete pogledati u fotogaleriji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije