FOTO: Treća dob, pravo vrijeme za pokret!

Radiosarajevo.ba
FOTO: Treća dob, pravo vrijeme za pokret!

Ruski fotoreporter Vladimir Yakovlev potpisuje seriju portreta vremešnih ljudi čiji će vas adrenalinski hobiji iznenaditi. U "zlatnim godinama", ove žene i muškarci bave se plesom, skakanjem s padobranom, plesanjem na šipki, umjetničkim klizanjem, voze skateboard i majstori su borilačkih vještina, otkrivaju ljubav prema mađioničarskih trikovima, DJ-ingu...

Montserrat Mecho, 80-godišnjakinja, u životu je skočila iz više hiljada aviona i kaže da je najsretnija dok "roni kroz oblake". Greta Pontarelli, danas 63-godišnjakinja, počela je plesati na šipki prije pet godina kako bi se vratila u formu i prevenirala osteoporozu. Ova bivša gimnastičarka od tada je osvojila brojne nagrade i priznanja. Paul Fegen je bio multimilioner, a nakon što je bankrotirao i izgubio doslovno sve što je imao, u 80. godini je postao - mađioničar! Lloyd Kah, danas 79-godišnjak, prvi put je stao na skateboard kad mu je bilo 65, a danas ne može zamisliti život bez njega. Johanna Quaas, 88-godišnja njemačka gimnastičarka drži Guinnessov rekord za najstariju gimnastičarku na svijetu. Ruth Flowers postala je DJ-ane u dobi od 68 godina, a potom je godinama nastupala kao Mamy Rock, sve do smrti u maju prošle godine. Pei Yu Fang cijelog života je sanjala da se bavi borilačkom vještinom wushu, ali je tek nakon 60. godine našla i vremena za to. U svojoj 76. godini, Pei dokazuje da godine često nemaju veze s mogućnostima.

Svi oni dio su Yakovlevog projekta Doba radosti, koji proslavlja aktivne starije osobe koje se ne predaju uprkos godinama.

Yakovleve fotografije koje predstavljaju pravi izvor životne radosti i inspiracije, i koje nas podsjećaju da nikada ne treba odustati i da - nije gotovo dok nije gotovo, pogledajte u fotogaleriji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije