FOTO: Tate protiv demonizacije dojenja u javnosti

Radiosarajevo.ba
FOTO: Tate protiv demonizacije dojenja u javnosti

Projekat dojenje pokrenuo je Hector Cruz nakon što je dobio dijete i nakon što su njegova supruga i on iskusili nešto s čim se suočavaju brojni mladi roditelji. Mnoge majke imaju bolove i probleme s dojenjem, tate ne dobijaju dovoljno informacija o brizi o novorođenčetu i tome kako mogu pomoći svojim partnericama, dojenje u javnosti se seksualizira, pa čak i zabranjuje na pojedinim mjestima kao 'nepristojna' radnja.

Cruz je odlučio okupiti mame i tate sa sličnim iskustvima i pokrenuti projekat s ciljem osnaživanja žena koje doje svoju djecu, kao i očeva koji žele učestvovati u svim aspektima brige o djetetu.

"Jedini način da se oslobodimo stigme koja prati dojenje u javnosti je da u tu priču uključimo i muškarce", kaže Cruz za Huffington Post.

"Ako edukujemo muškarce, osnažit ćemo žene, a cijela ta stigma oko dojenja u javnosti će nestati. Želimo pomoći muškarcima da budu bolji muževi i bolji očevi, a tako ćemo riješiti i širi društveni problem".

U fotogaleriji pogledajte kampanju slogana Mi bismo dojili kad bismo mogli, a ovdje saznajte više o projektu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije