FOTO: Proživite pravu zombi apokalipsu u Japanu

Radiosarajevo.ba
FOTO: Proživite pravu zombi apokalipsu u Japanu

Japanski Universal Studio u Osaki otvorio je posebnu atrakciju za sve turiste i ljubitelje Resident Evil serijala: Resident Evil The Real (ili po japanski, Biohazard The Real). Radi se o borbenom poligonu koji prezentuje dijelove Raccoon Citya i Umbrella Corporationa, kroz koje će posjetioci, podijeljeni u timove od po 8 ‘igrača’, morati proći za 5-10 minuta.

Da ne bi sve to bilo kao šetnja po parku, društvo će vam praviti horde zombija i različitih drugih čudovišta, koje će navirati sa svih strana u želji da vas imobilizuju, piše Idesh.net

Za opasačem imate “model gun”, simulacijski pištolj s 30 metaka, kojim se služi i vojska prilikom svojih vježbi.

Dakle, kao i u igri, imat ćete vrlo malo municije i morati dobro paziti da ne ostanete bez njega u ključnom trenutku. Prvo prolazite kroz policijsku stanicu Raccoon Cityja, a kada nju počistite, prelazite na Umbrella Resarch Centar, gdje će biti i završni boss fight. Savršeno! Zapravo, skoro savršeno, jer ova atrakcija ipak ima dvije vrlo velike mane. Prva je što se nalazi samo u Japanu (a i da je bilo drugdje u svijetu, opet bi bilo vrlo daleko od nas), a druga je što je i ona otvorena na svega par sedmica.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije