FOTO: Pogledajte najbolje fotografije po izboru Anadolije

Radiosarajevo.ba
FOTO: Pogledajte najbolje fotografije po izboru Anadolije
/ U kategoriji fotografija pod nazivom “Život” trećemjesto osvojio je Kadir Yildirim sa fotografijom “Oluja u Inebolu” Photographer: KADİR YILDIRIM Publisher: Cenana Nyemçeviç

Objavljeni su rezultati „Takmičenja za najbolju fotografiju Anadolu Agency“, čime su poznate najbolje fotografije fotoreportera ove agencije za 2013. godinu, javlja Anadolu Agency.

Na izboru za najbolju fotografiju AA našle su se 22 fotografije iz Sirije, Egipta, Palestine, Ukrajine, Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Francuske i Filipina, za koje su stigli glasovi sa 12.000 adresa.

U kategoriji “Vijesti”, Musaab Al Shamy iz Kaira sa fotografijom pod nazivom “Pucanje na pristalice demokratije” je osvojio prvo mjesto. Njegova fotografija je izabrana u magazinu Times među deset najboljih fotografija. Riječ je o fotografiji koja opisuje napade egipatske policije na demonstrante na Trgu Rabiatul u Egiptu, kada je ubijeno 200 osoba.

Fotografija Cema Genca pod nazivom “Eksplozija u Reyhanliju” je osvojila drugo mjesto dok je izabrana i kao jedna od najboljih fotografija na portalu Huffington Post i Getty Images.

Treće mjesto je osvojio Eyuphan Kilic sa fotografijom pod nazivom “Bombardovana džamija Emevi”.

U kategoriji fotografija pod nazivom “Život”, prvo mjesto je osvojila fotografija Ezza Zanooa pod nazivom “Borba za život u Gazzi”, drugi je bio Berk Ozkan sa fotografijom “Istanbul, snijeg i galebovi”, dok je treći bio Kadir Yildirim sa fotografijom “Oluja u Inebolu”.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije