FOTO: Ovako izgledaju feministkinje

Radiosarajevo.ba
FOTO: Ovako izgledaju feministkinje
/ Foto: Tumblr.com

Prije nekoliko dana feministkinji Kelly Martin Broderick, studentici Univerziteta Maryland u SAD-u, javio se neko na društvenoj mreži "OK Cupid" ko joj je rekao da njena slika kruži internetom pod nazivom "That's Pretty Much What I Expected (Otprilike sam tako i očekivao)".

Fotografija koja je na Facebook postavljena u grupi "No Hope For The Human Race (Nema nade za ljudski rod)" podijeljena je preko 2.000 puta, imala 10.000 lajkova i preko 1.000 komentara, pretežno uvrijedljivih.

Broderick je kontaktirala Facebook čija pravila su zbunjujuća koliko i postavke privatnosti, koji su joj odgovorili da fotografija nije prekršila nijedno od restrikcija, iako je objavljivanje fotografije bilo narušavanje njene privatnosti.

Mnogi bi očekivali da Kelly padne u depresiju, ali nije, napisala je:

"Feministkinje nisu monolit. Mi smo različite i jedinstvene. Ne uklapamo se ni u jedan stereotip... I odabrali su pogrešnu feministkinju da se zezaju s njom."

Broderick je na Tumbliru pokrenula akciju "We Are What Feminists Look Like (Mi smo ono kako feministkinje izgledaju)". Pogledajte u našoj galeriji feministe i feministkinje koji su pružili podršku Broderickovoj.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije