FOTO: Otkrijte kojoj generaciji pripadate

Radiosarajevo.ba
FOTO: Otkrijte kojoj generaciji pripadate
/ Z generacija (2001 – ?): Još uvijek su nepoznati podaci o osnovnim vrijednostima i društvenim aktivnostima ove generacije. Ono što se zna jeste njihov interaktivni stil. On je opisan kao “digitalni urođenici”. Činjenice o Z generaciji temelje se samo na p

Pripadnici generacije veterana poštuju autoritete i disciplinu, "baby boomovci" vole da sastanče po kafanama, pripadnici generacije X su buntovnici koji ne slušaju nego naređuju, a milenijumske su ambiciozni timski igrači.

- Eh, kako je nekada bilo. Znao se red, poštovali su se stariji… Sad je sve nekako naopako!

Sigurni smo da ste ovu rečenicu, bar jednom u životu imali prilike čuti. I da je, pritom, nekako obavezno izašla iz usta vašeg oca ili djeda.

Ne znamo šta ste u trenutku kada ste je čuli pomislili, ali jedno je sigurno: “Dobro je neko odozgo smislio kad je 'uredio' da nema povratka unazad, te da ne možete vidjeti kako su se nekad ponašali isti ti očevi i djedovi koji su vam kasnije solili pamet."

Nepisano je pravilo da generacije koje su “prošle svoje” kritikuju one čije vrijeme tek dolazi zaboravljajući kakvim su sve porocima i ispadima kao mladi bili skloni, piše Telegraf.rs.

Neki to zovu “sukob generacija”, a mi vam ovom prilikom prenosimo sva pisana i nepisana pravila kojih se drže generacije koje trenutno naseljavaju planetu. Sociolozi su ih prema rođenju podijelili na: veterane, baby boom, generaciju X, Y i Z.

Vama ostaje samo da se pronađete u jednoj od njih i da objektivno procijenite koja je najbolja.

Pogledajte galeriju

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije