FOTO: O kakvom seksu maštaju žene

Radiosarajevo.ba
FOTO: O kakvom seksu maštaju žene
/ Ideja o seksu sa parterom kojeg vole neizmjerno je privlačna ženama. Slično tome, ideja o običnom seksu sa partnerom koji nije vaš, je česta fantazija. Nije rijetkost da se mašta o seksu sa zvijezdom prijateljem ili simpatijom sa posla.

Fantazije o submisivnom ili dominantnom položaju, egzibicionizam ili voajerizam, grupni seks ili ljubav s onim jednim pravim ili pravom. Proučite pet najvećih seksualnih fantazija savremenih žena, piše B92.net.

Najčešće seksualne fantazije žena objavljene su u novoj knjizi autorke Emili Dablerli koja u knjizi Garden Of Desires: The Evolution Of Women's Sexual Fantasies istražuje šta se (i zašto) promijenilo u seksualnim odnosima poslednjih 40 godina. Šta nas, pita se autorka, uzbuđuje ovih dana?

"Željela sam da skrenem pažnju na ženske fantazije i podsjetim žene da je ideja da imaju sopstvenu seksualnost tek nedavno osvojena seksualna sloboda, a ne nešto što treba uzeti zdravo za gotovo ili gurati pod tepih", objašnjava Dablerli.

Ona tvrdi da savremena žena ima pet glavnih područja seksualne fantazije, pogledajte u našoj galeriji koja su:

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije