FOTO: Muzej prekinutih veza - gdje stvari idu kada ljubav nestane?

Radiosarajevo.ba
FOTO: Muzej prekinutih veza - gdje stvari idu kada ljubav nestane?
/ Unutrašnjost muzeja

Prekid veze je uvijek težak i bolan, a nakon nekog vremena počnemo se pitati šta uraditi sa stvarima koje su nam ostale poslije veze.

U Zagrebu postoji rješenje i za to - muzej u koji možete odnijeti sve što vas podsjeća na bivšeg partnera.

Muzej prekinutih veza je koncept dvoje hrvatskih umjetnika,Olinke Vištice i Dražena Grubišića, pokrenut s idejom kreiranja prostora za čuvanje sjećanja na prekinute ljubavne veze, prostora u kome će predmeti koji su nekad značili mnogo za dvije zbližene osobe – zadržati tu svoju vrijednost iako datiraju iz prošlosti.

Ovaj muzej djeluje i kao polje oslobađanja osoba povrijeđenih prekidom odnosa, jer se kroz oslobađanje od važnog predmeta koji nosi značenje – na neki način oslobađaju stege nastalih negativnih emocija.

Svi su pozvani da doprinesu ovom projektu svojim predmetima od značenja. Među predmetima koje su ljudi donirali muzeju ima svega: običnih plišanih meda, donjeg veša, mobitela, ali i bizarnosti poput proteze za nogu.

Svaki predmet prati jedinstvena priča. U našoj fotogaleriji pogledajte neke od tih predmeta i priče koje se kriju iza njih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije