FOTO: Klaustrofobični stanovi Hong Konga

Radiosarajevo.ba
FOTO: Klaustrofobični stanovi Hong Konga
/ Kao sardine: Četveročlana porodica u Hong Kongu pokušava izaći na kraj sa svakodnevnicom iako žive u sobici toliko maloj da se jedva mogu kretati (Foto: Dialy Mail)

Iako su prostorije jedva veće od WC kabina, ovaj depresivno skučeni prostor služi kao kuhinja, dnevni boravak, blagovaonica, spavaća soba, ostava...

Različiti ljudi žive u tim urbanim straćarama, od starijih i nezaposlenih, obitelji s niskim prihodima i samci. Njihovi domovi se nalaze u jednom od najbogatijih gradova na svijetu, u Hong Kongu.

Fotografije slikane iz ptičije perspektive su djelo Društva za organizaciju zajednica (SoCo) u pokušaju da dokumentiraju teško stanje najsiromašnijih ljudi.

Uz kopnenu površinu od 1.104 kvadratnih  kilometara i populaciju od sedam miliona, Hong Kong je jedno od najgušće naseljenih područja na svijetu.

S obzirom na to da je najam stana u Hong Kongu skup, mnogi su prisiljeni živjeti u malim prostorima.

Na jednoj slici je prikazana četveročlana porodica koja mora dijeliti bračni krevet, zbog kojeg nemaju prostora za kretanje. Zidovi su pokriveni od poda do stropa u police nagomilane hranom, odjećom, potrepštinama...

U fotogaleriji pogledajte život u skučenim prostorijama siromašnih stanovnika Hong Konga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije