FOTO: Kampanja koja poručuje 'Dosta je terora ljepote!'

Radiosarajevo.ba
FOTO: Kampanja koja poručuje 'Dosta je terora ljepote!'

Na naslovnicama ženskih časopisa nikad nećete vidjeti ženu stariju od 25 godina, niti onu koja ne nosi konfekcijski broj 0, kao ni onu s pokojom borom. Djevojčice u najranijem dobu prikazuju se u pozama seks simbola i njihova najvažnija zadaća je da budu lijepe. I mršave. Žene svih doba podvrgavaju se iscrpljujućim dijetama, bolnim tretmanima, nastavljaju kupovati skupe proizvode koji će im pomoći da budu lijepe. Ljepše od drugih. Standardi koje nameću kozmetička i modna industrija, vođeni jedino glađu za većim profitom, zaslužni su za brojne slučajeve anoreksije, bulimije, depresije, pa i suicida među mladim ženama širom svijeta.

Jedna žena, Robin Rice, odlučila je svom tom ludilu površnosti reći: dosta je! Robin stoji iza kampanje Stop The Beauty Madness koja progovara o besmislu nametnutih ideala ljepote i poziva sve istomišljenice i istomišljenike da je podrže.

Počnimo obraćati pažnju na sadržaj, a ne na površinu, poručuje kampanja Stop The Beauty Madness koju možete pogledati u fotogaleriji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije