FOTO: Kako bi istospolna ljubav širom svijeta mogla izgledati

Radiosarajevo.ba
FOTO: Kako bi istospolna ljubav širom svijeta mogla izgledati

Tekst preuzimamo s portala Manjine.ba, namijenjenog manjinskim i deprivilegovanim grupama u BiH.

Njujorški fotograf Braden Summers krenuo je na put oko svijeta kako bi fotografisao romantične trenutke istospolnih parova iz različitih kultura, a svoju avanturu je uspio finansirati uz pomoć Kickstartera i projekta Sve su ljubavi jednake. Fotografije su nastale u šest sedmica Summersovog puta oko svijeta, a pozirali su mu modeli iz Velike Britanije, Francuske, Indije, Libanona, Brazila i SAD. 

"Istospolni parovi najčešće nisu prvo na šta pomislite kada razmišljate o romansama, velikim ljubavima, kultnim umjetničkim djelima koja se bave ljubavlju... Želio sam makar pokušati promijeniti tu činjenicu i široj publici dati uvid u romantične trenutke gay parova, bez viktimizacije, seksualizacije i banalizacije, koje najčešće prate slike istospolnih veza u medijima", kaže Summers.

"Fotografije pred vama ilustruju san o tome kako bi otvoreno pokazivanje ljubavi u različitim kulturama moglo izgledati nekad u budućnosti, kada budemo spremni prihvatiti jedni druge", dodaje on.

Na Summersovim fotografijama su profesionalni modeli, a ne stvarne LGBT osobe, radi zaštite njihove sigurnosti i života.

Pogledajte ih u fotogaleriji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije