FOTO: Da li ste žena prosječne ljepote?

Radiosarajevo.ba
FOTO: Da li ste žena prosječne ljepote?

Kada bi vam neko rekao da ste prosječne ljepote vjerovatno biste se uvrijedili, no kada bi proučili fotografije najnovijeg istraživanja u trenu biste promijenili mišljenje. Pogledajte u našoj galeriji kako zaista izgledaju prosječna ženska lica širom svijeta.

Eksperimentalni stručnjaci odjela psihologije s jednog škotskog univerziteta odlučili su objaviti kako izgledaju prosječne žene širom svijeta, piše Zadovoljna.hr.

Služeći se modernom tehnologijom koja im je omogućila spajanje karakteristika različitih ženskih lica došli su do zanimljivih, ali i upitnih zaključaka.

Naime, spojivši lica hiljada žena iz različitih zemalja dobili su jedno koje bi trebalo opisati kako izgleda prosječna žena. No sudeći po rezultatima prosječne djevojke, odnosno žene sve su bile u svojim dvadesetim godinama i sve redom same besprijekorne ljepotice bez ijedne mane. Je li zaista riječ o prosjeku procijenite sami.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije