FOTO: Da li je ipak bolje ne osvojiti glavni dobitak na lotu?

Radiosarajevo.ba
FOTO: Da li je ipak bolje ne osvojiti glavni dobitak na lotu?
/ Nemački par Bubert osvojio je 1993. osam miliona maraka. Novac su spiskali na luksuz i sada su u dugovima pa o svemu pišu knjigu.

Frano Selak iz Petrinje je prije nekoliko godina na lutriji osvojio oko milion eura. Prisjetio se dana kada su izvučeni njegovi brojevi.

"Kako sam zaokruživao jedan po jedan broj u nizu, sa svakim me obuzimala sve jača gorčina", kaže. Nakon što mu je novac legao na račun, Frano je prvo kupio novi automobil, a zatim vikendicu, jedrilicu... Prijateljima je davao novac, kupovao stoku i pozajmljivao im eure, a davao je i onima koji nisu tražili. Nakon nekog vremena, kada se iznos na računu istopio, ostao je bez pola prijatelja. Nedavno se pojavio dobitnik nešto više od 17 miliona eura na Euro jackpotu. Dobitniku na Euro jackpotu, koji se još nije javio, savjetuje da uči iz njegovih grešaka. "Ako je reč o nekom mladom, neka putuje po svijetu. Ostatak neka oroči i neka s time živi pod stare dane", savetuje Frano.

Vrtoglavi iznosi dobitaka na lutriji mnogima nisu donijeli sreću. Zapravo, bilo bi im bolje da nisu ni uplatili listić, piše Kurir-info.rs

Pogledajte u našoj galeriji neke od primjera na osnovu kojih se zaista može reći da je loto novac prokletstvo:

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije