EXIT nije donio radost uličnim prodavcima

Radiosarajevo.ba
EXIT nije donio radost uličnim prodavcima

Ulični prodavci u Novom Sadu kažu da je zarada tokom festivala EXIT bila znatno slabija nego prethodnih godina, javlja Tanjug.

EXIT festival pored dobre zabave pruža priliku i za lijepu i brzu zaradu, što su godinama unazad koristili oni najsnalažljiviji, prodajući "sve što se može i ne može prodati", ali ove godine prodavci suvenira, ukrasa, majica i raznoraznih svijetlećih narukvica i figurica kažu da je zarada neuporedivo slabija u odnosu na prethodne godine.

Ulični prodavci tvrde da je ovo možda za njihov "biznis" najslabiji EXIT, iako je posjeta bila najveća u posljednjih pet godina, a osnovni razlog za pad prodaje vide u tome što je na ovogodišnji EXIT došlo dosta manje Britanaca koji su prošle godine bili glavne mušterije i koji, kako reče jedan od prodavaca, "nisu ni pitali za cenu".

'Ovi iz regiona ništa ne kupuju'

Po riječima prodavaca na ovogodišnjem EXIT-u definitivno je promijenjena struktura posjetilaca, jer je za razliku od ranije bilo više posetilaca iz regiona u odnosu na goste iz zapadne Evrope i drugih kontinenata, a to prodavcima nikako ne odgovara jer, kako kaže prodavačica suvenira, "od ovih iz regiona se i ne očekuju da nešto kupe".

Magneti sa znakom EXIT-a, svijetleće narkuvice, šarene perike kao i najrazličitije vrste naočara, ipak, su se prilično dobro prodavali, pa prodavci nisu baš ostali potpuno bez zarade. Zadovoljni mogu biti i umjetnici za ocrtavanje lica, popularni facepainting ispred čijih "ateljea" su nerijetko bili prilično dugački redovi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije