Dvomjesečna akcija kredita

Radiosarajevo.ba
Dvomjesečna akcija kredita

Foto: arhiv

Sparkasse Bank u dvomjesečnoj prodajnoj akciji od 24. 02 - 24.04. ove godine, nudi fizičkim licima kredite po vrlo povoljnim uslovima na tržištu. Zamjenski, nenamjenski i stambeni krediti su dostupni uz jedinstvenu kamatnu stopu od 7,7 posto te trenutno najduže rokove otplate – zamjenski do 12 godina, nenamjenski do 11, a stambeni krediti do maksimalno 30 godina, saopćeno je iz Sparkasse Bank.

„Imali smo dva motiva da ponudimo ovako povoljne kredite. Prvo, ocijenili smo da je u trenutnoj ekonomskoj situaciji najveća potreba klijenata da svoje mjesečne obaveze po kreditima maksimalno smanje, na nivo koji mogu finansijski podnijeti. Ovo ćemo omogućiti svojim klijentima kroz akcijsku ponudu u naredna dva mjeseca i to kroz dvije ključne pogodnosti: najnižu kamatnu stopu, i to jedinstvenu na sve vrste akcijskih kredita i što je izuzetno bitno, trenutno najduže rokove otplate na tržištu," Kenan Đonko, direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom i malim preduzećima Sparkasse Bank.

Drugi razlog za dvomjesečnu akciju je, prema Đonkinim riječima, činjenica da Sparkasse Bank ima obezbjeđenu dovoljnu količini sredstava kako bi u cijeloj 2010. godini bila vrlo kreditno aktivna.

"Obzirom da imamo tu mogućnost, definitivno želimo, da u vremenu kada se klijenti sve teže nose sa kreditinim obavezama ponudimo svojevrsnu sigurnost, da kod nas mogu pronaći rješenje“, kaže Đonko.

Zamjenski krediti iz ove akcijske ponude mogu biti optimalno rješenje za klijente koji već imaju kredite u Sparkasse ili drugim bankama, i u medjuvremenu imaju poteškoće sa otplatom rate ili rata u visini koju su nekada, pri uzimanju kredita odredili. Uz kamatu od 7,7 posto i maksimalni rok otplate od 12 godina, zamjenski kredit u ovoj akciji omogućava klijentu kreiranje dosta niže mjesečne rate.

Klijent praktično može sve svoje obaveze pokriti i objediniti na jednom mjestu, takoreći u jednoj rati i to po znatno povoljnijim uslovima. Takodjer može doći i do datatnih sredstava osim za zatvaranje starih kreditinih obaveza, jer cijelih 20 posto kreditnog iznosa može koristiti nenamjenski, odnosno podići u gotovini ili tražiti uplatu na svoj tekući račun.

Kod stambenih kredita je, osim navedene kamate i roka otplate do 30 godina posebno povoljno to, što klijent cijelih 10 posto iznosa kredita može koristiti nenamjenski, praktično za izmirenje obaveza vezanih za samu kupovinu ili rekonstrukciju stana, saopćeno je iz Sparkasse Bank.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije