Dvije godine od smrti Amy Winehouse

Radiosarajevo.ba
Dvije godine od smrti Amy Winehouse

Prije tačno dvije godine Amy Winehouse prerano je okončala svoj buran život i tako se pridružila slavnom 'Klubu 27'.

Nakon njezine smrti, baš kao i za vrijeme burnog života, pratile su je kontroverze, afere i brojni medijski napisi, a njezina je obitelj, na čelu s ocem Mitchem, bila u centru zbivanja. Netom nakon nemilog događaja 23. jula, kad je Amy nešto prije 16 sati pronađena mrtva u svom domu u Camdenu, objavljena je vijest da će uskoro s radom krenuti Zaklada Amy Winehouse, najavljeni su posthumni albumi i biografske priče onih koji su joj bili 'bliski i dobro je poznavali'.

Uskoro smo bili preplavljeni i svim mogućim informacijama o detaljima iz njezina života u danima prije smrti.

U medijima se Amy za života najčešće pojavljivala praćena skandalima, svađama s paparazzima, scenama drogiranja i opijanja, ludim provodima s Peteom Dohertyjem i bivšim suprugom Blakeom Fielderom-Civilom, a taj se trend u medijskoj pažnji nastavio i nakon njezine smrti. U problemima se našao i njezin posljednji dečko, Reg Traviss, optužen da je silovao djevojku koja ga je pokušala utješiti nakon smrti njegove bivše, a nedavno smo saznali i da se Amyno bogatstvo gotovo sasvim istopilo: od deset miliona funti, koliko se procjenjivalo da je na vrhuncu slave "težila" pjevačica, danas je ostalo samo 180 hiljada funti.

Tek smo početkom ove godine definitivno saznali uzrok njezine smrti, a detalje o životu u svojoj je knjizi 'Amy Winehouse: The Untold Story' objavila Chloe Govan, ustvrdivši da se pjevačica prvi put pokušala ubiti kad je imala 10 godina te da je za njezin težak život pretežno 'zaslužan' njezin otac Mitch. Nove detalje o Amynu životu i smrti nedavno je otkrio i njezin brat Alex.

Mlada i iznimno talentirana Winehouse iza sebe u nasljeđe je ostavila dva hvaljena albuma, čija je prodaja posthumno vrtoglavo narasla, ali i ostavštinu u obliku muzičkih i modnih trendova. Brojni muzičari zahvaljivali su joj što je otvorila nova vrata starom žanru i na mainstream scenu ponovo uvela 'duh' dobre glazbe, a na njezinim su počecima svoj glazbeni put nastavile mnoge velike zvijezde današnjice poput Duffy, Adele ili Kate Nash.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije