Dvije dobre ideje za staru majicu

Radiosarajevo.ba
Dvije dobre ideje za staru majicu
/ www.teresadoesit.com

Stare se majice gomilaju u ormaru, a vama žao da ih pobacate. Prije no što se pretvore u krpe za pranje podova i prozora, pogledajte ove dvije 'uradi sam/a' ideje. Najvažnije je što vam ni za jednu od njih ne trebaju igla i konac, već samo makaze

Prvo - Napravite 'beskrajni šal'.

Stara majica koju namjeravate upotrijebiti, ne bi trebala biti uska. Majicu stavite na stol ili pod i poravnajte je. Najprije ravno odrežite donji rub majice i odbacite ga. Potom majicu režite u ravnoj liniji, tačno ispod rukava. Kada dobijete 'kolut', dobro ga istegnite i šal je gotov. Poseban efekat mogao bi se postići korištenjem majice sa uzorkom, ili npr. prugaste. U gornjoj foto-galeriji pogledajte postupak rada. 

Drugo - Napravite tuniku od majice sa aplikacijom. 

Majici najprije odrežite rukace, otprilike centimetar iza šava. Od orezanih rukava napravite okrugle trake - gumice. Majicu  potom presložite tako da uklopite rukave jedan u drugi (pogledajte postupak u našoj foto-galeriji). Ovako složenoj majici izrežite  prednji izrez, i nešto dublji leđni.

Gumice koje ste napravili od rukava obmotajte oko leđnog izreza i novi odijevni predmet je gotov. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije