Dragi zli čiko, zašto si ubio mog tatu?

Radiosarajevo.ba
Dragi zli čiko, zašto si ubio mog tatu?

Amy Padron, udovica ubijenog policajca Jamiea Padrona iz Ostina u Teksasu, pročitala je na sudu krajnje dirljiva pisma koja su osuđenom ubici Brandonu Danielu napisale njihove kćerke Olivija (6) i Arijana (10).

Ubica je osuđen na smrt, ali je izveden iz sale tek nakon što su mu pročitana pisma žrtvine djece.

"Dragi zli čiko, zašto si ubio mog tatu? Moj tata je bio važan. Ti sad zaslužuješ da budeš kažnjen. Molim te da sada budeš dobar. Zaokruži 'da' ili 'ne'. Zbog tebe imam košmare", napisala je šestogodišnja Olivija.

Desetogodišnja Arijana poručila je ubici da se stidi sebe i svojih postupaka te ga pitala zašto baš njen tata. 

Kada je završila čitanje, Amy Padron je zahvalila poroti i rekla da je vrijeme da pođe kući i pokuša vratiti u normalu život svoje djece.

Daniel je ubio policajca i bivšeg marinca Jamiea Padrona 6. aprila 2012. Bio je pijan i krao je u robnoj kući u Ostinu, a policajac ga je zaustavio. Lopov se počeo otimati i u toj borbi je opalio i pucao policajcu u potiljak i grudi. Jamie je ostao na mjestu mrtav.

Suočavanje s bližnjima ubijenog uslijedilo je nakon što je Daniel proglašen krivim za teško ubistvo i osuđen na smrt ubrizgavanjem smrtonosne injekcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije