Dr Ana Banko objavila nova istraživanja iz SAD: Koliko je za delta soj efikasan Pfizer

0
Radiosarajevo.ba
Dr Ana Banko objavila nova istraživanja iz SAD: Koliko je za delta soj efikasan Pfizer
Foto: Privatni album / Dr Ana Banko

Doktorica Ana Banko, virusolog sa Instituta za mikrobiologiju i imunologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu, već nekoliko puta na svom Twitter profilu analizirala istraživanja u vezi sa vakcinacijom.

Na ovoj društvenoj mreži sada je komentirala istraživanje iz Sjedinjenih Američkih država u vezi vakcine Pfizer, te koliko je efikasna za delta soj.

Tako je i istraživanje koje se tiče Pfizer vakcine pokazalo da su male šanse da ćemo završiti u bolnici, ako smo uredno vakcinisani sa dvije doze.

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Prema njenim tvrdnjama, svi oni koji su to uradili „mirni“ su za period od šest mjeseci.

"Rezultati Pfizer studije u USA - efikasnost vakcina je i dalje izuzetno visoka, viša od 90 odsto za hospitalizaciju, i to za period oko šest mjeseci nakon druge doze. Ovo se odnosi i na delta varijantu, nakon oko šest mjeseci efikasnost opada, prije svega za zaražavanje", napisala je dr Banko na Twitteru, prenosi Blic.

Dakle, rezultati su krajnje jasni, uredna vakcinacija i ako vam je organizam razvio dovoljan nivo zaštite, vi ste u velikoj mjeri zaštićeni od odlaska u bolnicu.

Istraživanje koje je objavljeno za vakcinu Pfizer, pokazalo je da je vakcinacijom postignuta visoka efikasnost koja će spriječiti u periodu od šest mjeseci da završite na bolničkom liječenju zbog teške kliničke slike.

Također, vakcine su efikasne i kod delta varijante, te se podrazumijeva da vremenom efikasnost slabi, što je okvirni rok od šest mjeseci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije