Došao na razgovor za posao, morao plesati uz 'Daft Punk'

Radiosarajevo.ba
Došao na razgovor za posao, morao plesati uz 'Daft Punk'

Kada se javio se na oglas za svoj "posao iz snova" u prodavnici električnih uređaja "Currys", diplomac Alan Bacon nije ni sanjao da će doživjeti jedno od najvećih poniženja u svom životu.

Bacon se dobro pripremio za intervju sa poslodavcem istražujući asortiman i poslovanje firme. Međutim, umesto da obrate pažnju na njegove kvalifikacije, u prodavnici su od njega tražili da igra uz muziku grupe Daft Punk

"Prva stvar koju su zatražili od svih kandidata, bila je da se podijelimo u dvije grupe i igramo za njih. Osjećao sam se veoma poniženo i neprijatno dok sam, obučen u odijelo, izvodio glupavu imitaciju robota. Posao mi je zaista potreban, zato sam rekao sebi smiješit ću se i završiti sa tim. Ipak, iznutra, sve to nije bilo baš prijatno iskustvo za mene."

Bacon navodi i da je jedan od kandidata bio stariji čovjek koji je nedavno dobio dijete i ostao bez posla, piše Kurir-info.rs.

"On je morao da igra uz rap muziku".

Nekoliko sati nakon degradirajućeg plesanja, Bacona su pozvali iz firme kako bi mu saopćili da nije dobio posao.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije