Doručak dostojan sultana: Za doručak napravite jaja, ali na turski način

1
Radiosarajevo.ba
Doručak dostojan sultana: Za doručak napravite jaja, ali na turski način
Foto: Screenshoot / Jaja, ali na turski način

Poširana jaja poslužena u jogurtu su turski specijalitet, za koji se često kaže da je dostojan i sultana.

Prema nekim podacima, u 15. stoljeću çılbır je doista svako jutro stizao na stol otomanskim vladarima.

U principu, ovaj recept je kombinacija jogurta od bijelog luka, začinjenog putera, te malo svježeg kopra uz jaja te vam može poslužiti kao doručak, ali i obrok u toku dana.

Pratite postupak iz videa i - prijatno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije