Doktori upozoravaju: Ono što radite prije seksa može vas skupo koštati

0
Radiosarajevo.ba
Doktori upozoravaju: Ono što radite prije seksa može vas skupo koštati
Foto: Wikipedia / Ilustracija

Od onih školskih, da poskakivanjem nakon seksa djevojka neće moći ostati trudna, do toga da samo muškarci ejakuliraju.

Ali jedan savjet za bolji seks se pokazao ne samo besmislenim nego i štetnim.

Naime, uriniranje prije seksa - koje se promovisalo kao način izbjegavanja urinarnih infekcija, čini upravo suprotno od onoga što tvrdi.

Vodeći urolozi napominju da namjerno uriniranje prije seksa povećava rizik od pojave infekcija, s kojima se žene ionako puno češće bore od muškaraca.

Urolog David Kalfman tvrdi da je priča o prednostima uriniranja prije seksa jedna od najraširenijih, i da redovno svoje pacijentice mora da uvjerava da to ne čine, budući da je to vodeći uzrok pojave postkoitalnih urinarnih infekcija.

Naime, tokom seksa vaginalne bakterije se mogu gurnuti u mokraćni kanal, koji zatim omogućuje bakterijama da putuju kroz njega i lakše se domognu bešike, gde stvaraju infekciju.

Stoga, trebalo bi da posjetite toalet nakon seksa i da pazite da li unosite dovoljno tečnosti u organizam, kako biste izbjegli dehidrataciju i pomogli izbacivanju bakterija iz urinarnog trakta.

Također, infekcijama u tom području doprinosi korišćenje dijafragme i prezervativa sa spermicidnim lubrikantima, prenosi magazin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije