Djevojčica izumila lijek protiv štucanja

Radiosarajevo.ba
Djevojčica izumila lijek protiv štucanja


Štucanje je jedna od najiritantnijih nekontrolisanih aktivnosti našeg tijela a još uvijek za njega nema lijeka. No, možda će muke svijeta biti olakšane ako uspije izum jedne djevojčice iz Connecticuta.

Djevojčica Mallory Kievman lijek protiv štucavice počela je tražiti još prije dvije godine. Pokušavala se riješiti problema koji nije mogla kontrolirati gutajući morsku vodu, jedući šećer i ispijajući vodu dok je bila naglavačke. No, ništa nije rješavalo problem. Ipak, bila je uporna sve dok nije uspjela, piše Net.hr.

Danas pokušava komercijalizirati svoj magični lijek koji se zove - Hiccupops. Izumila ga je u kuhinji svojih roditelja u Manchesteru, Connecticut. Nakon nekoliko pokušaja i pogreški, Mallory je u svoj "lijek" odlučila pomiješati lizalo, vino od jabuke, ocat i šećer.

"To izaziva niz živaca u grlu i ustima koje su odgovorne za reflekse pri štucanju. U osnovi stimulira živce i kanale i pomoću njih odašilje poruku štucanju", pojasnila je 13-godišnjakinja za Odditycentral.com.

Izum djevojčice, koji je predstavljen javnosti, svidio se brojnim ljudima, pa će tako 13-godišnjakinja sada imati svoj tim konsultanata koji će biti sastavljen od studenata sa Univerziteta u Connecticutu koji su studirali ekonomiju. Oni bi joj trebali pružiti svu pomoć tokom idućeg ljeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije