Dječak koji je već od četvrte godine znao da je djevojčica

Radiosarajevo.ba
Dječak koji je već od četvrte godine znao da je djevojčica

Josie Romero danas izgleda i ponaša se kao svaka druga osmogodišnjakinja, međutim, rodio se kao dječak po imenu Joey.

U dobi od četiri godine već je uvjereno tvrdio roditeljima "ja sam zapravo djevojčica", a sa šest liječnici su mu dijagnosticirali transeksualnost. Konačno je nedavno uz pomoć lijekova i operacija i legalno promijenio spol.

Njezina majka Venessia (42) kaže da je Josie još u ranom djetinjstvu znala umatati igračke vojnike i ljuljati ih kao bebe.

"Čim je počela govoriti tvrdila je da je djevojčica. Mi smo je obično ispravljali i govorili joj da je dječak. Sa četiri je već inzistirala da je zapravo djevojčica", kaže Venessia.

U to vrijeme su Venessia i Joseph živjeli u vojnoj bazi u Japanu. Usvojili su dvogodišnju kinesku djevojčicu, a Josie se obožavala igrati s njom i njezinim igračkama.

Nakon što se obitelj prošle godine vratila u Arizonu, Josien rodni list, pasoš i zdravstvena legitimacija promijenjeni su tako da se u njima vodi kao djevojčica.

Kada napuni 12 dobivat će ženske hormone, a kasnije će trebati dodatne operacije.

Josie je postala glasnogovornicom transrodne djece. "Sretna sam da sada svi znaju da sam prava djevojčica i da se više ne moram pretvarati da sam dječak", kaže Josie.

jutarnji.hr/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije