Djeca rođena u januaru obično su uspješni - liječnici, sportaši

Radiosarajevo.ba
Djeca rođena u januaru obično su uspješni - liječnici, sportaši
Foto: Pixabay / Ilustracija

Zimske bebe imaju drukčiji karakter od ljetnih beba. Istraživanja pokazuju da su djeca rođena u januaru manje razdražljiva od vršnjaka. Statističari su se pozabavili činjenicama pa su izračunali kako su djeca koja se rode u siječnju uspješnija od ostalih.

Najčešće zanimanje kojim se bave je medicina, a nerijetko su sportski tipovi. To je pokazalo i istraživanje iz Australije u kojem su naučnici proučavali u kojem je mjesecu rođeno najviše igrača u nogometnim klubovima.

Još jedna korist koju imaju oni rođeni u januaru su bolji pokloni. Naime, njihov rođendan dolazi nakon što prođu blagdani. Tad počinju popusti, pa se pokloni mogu pronaći po nižim cijenama. Zato je veća mogućnost da jabuarska djeca dobiju bolje darove od ostalih.

Kad govorimo o astrologiji, januarska beba je Jarac ili Vodolija. Za ljude rođene u znaku Jarca kaže se da su romantični, praktični i dobri organizatori, a za Vodolije se smatra da su mislioci koji vole pomagati drugima. Osim toga, studija koja je analizirala datume rođenja i uspjeh pokazala je da je najviše slavnih rođeno upravo u znaku Vodolije.

Ljudi koji su rođeni u januaru imaju izražen smisao za humor, ali i sarkazam. Zreliji su i odgovorniji. Često postaju vođe. Ne vole govoriti o osjećajima i vješto ih skrivaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije