Dirljivo: Dječak usta na usta hrani paralizovanu majku

Radiosarajevo.ba
Dirljivo: Dječak usta na usta hrani paralizovanu majku

Ovo je bolno dirljivi simbol ljubavi koja veže majku i sina. Dvogodišnii dječak žvače hranu i usta na usta hrani svoju paralizovanu majku koja je prikovana za krevet nakon što se probudila iz kome, piše Oslobodjenje.ba.

Zhang Rongxiang bila je trudna sa Gao Qinbao kada ju je teška saobraćajna nesreća koju je doživjela prije tri godine ostavila u dubokoj komi.

No, trenutak nakon što su doktori rekli njenom mužu da se nikada neće oporaviti, shvatili su da je trudna i da je beba nekim čudom preživjela traumu. Narednih pet mjeseci Gao Dejin se brinuo za svoju suprugu sve dok doktori nisu bili u mogućnosti da obave carski rez.

Maleni dječak je od tada svaki dan i noć proveo uz majku, da bi se u maju ove godine desilo čudo - na zvuk njegovog glasa, probudila iz kome.

Iako može gutati hranu, nije u stanju da je žvače i da bi izbjegla bolničku hranu, jede svakodnevnu hranu koju prethodno sažvače njen sin, a zatim joj je daje usta na usta.

Kako prenosi Yangtze Evening Post, porodica preživljava od socijalne, te pomoći rodbine i prijatelja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije