Dirljiva i tužna pjesma o oproštaju sa porodicom

Radiosarajevo.ba
Dirljiva i tužna pjesma o oproštaju sa porodicom

Zach Sobiech pati od neizlječivog oblika raka, a nedavno je odlučio snimiti pjesmu kako bi se oprostio od prijatelja i porodice jer su doktori procijenili da mu je ostalo između tri mjeseca i godine dana života.

Sedamnaestogodišnjak iz Lakelanda u Minnesoti napisao je dirljivu pjesmu "Clouds", a na YouTubeu je postavio i video sa snimanja u studiju. U samo deset dana, pjesma je skupila skoro milion i po pregleda.

Sobiech boluje od osteosarkoma, a riječ je o rijetkom obliku raka kostiju koji najčešće pogađa mlade između 10 i 25 godina. Bolest mu je otkrivena 2009. kada je imao samo 14 godina, a pretrage su pokazale da je jaka bol koju je osjećao u kuku bio tumor. Zach je nakon toga prošao nekoliko operacija i hemoterapiju, ali prognoze nisu dobre.

Njegova je porodica osnovala zakladu u njegovo ime, a oni koji doniraju 20 dolara ili više, na poklon dobivaju i njegov album na kojem se nalazi pjesma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije