Dirljiva gesta bolesnog oca: 826 inspirativnih poruka za kćerku

Radiosarajevo.ba
Dirljiva gesta bolesnog oca: 826 inspirativnih poruka za kćerku

Garth Callaghan sebi je zadao poseban zadatak kada je saznao da boluje od raka: Svojoj kćerki Emmi napisat će 826 poruka na salvetama kako bi bio siguran da će ju do kraja njenog školovanja svakodnevno inspirisati i motivisati. 

Garthu je u posljednjih nekoliko godina dva puta dijagnosticiran rak bubrega, a trenutno se bori protiv raka prostate. Pisanje poruka poprimilo je novo značenje zbog njegove bolesti i Garth želi da Emma zauvijek ima nešto opipljivo po čemu će ga se sjećati, piše Index.hr

"U našem kućanstvu oduvijek je postojalo obećanje kako će Emma svaki dan u svojoj kutiji za ručak dobiti poruku od mene", kaže Garth. Kada je prošle godine vidio reklamu o važnosti ispunjenja danih obećanja, čvrsto je odlučio napisati 826 poruka za svoje jedino dijete. 

Ponekad citira Gandhija, Martina Luthera Kinga i druge poznate mislioce, a ponekad jednostavnim riječima ohrabruje svoju kćerku. 

Poruke objavljuje i na Facebook stranici Napkin Notes i kaže kako bi svi trebali shvatiti važnost povezivanja sa svojom djecom jer nikad ne znate koji će vam dan biti posljednji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije