Devetogodišnjak koji je oživio parkove Detroita

Radiosarajevo.ba
Devetogodišnjak koji je oživio parkove Detroita

Devetogodišnji dječak Joshua Smith pravi je dokaz da svako od nas može doprinijeti boljem društvu, pa čak i dijete. Joshuin rodni grad Detroit već je godinama u iznimno lošoj finansijskoj situaciji, zbog koje propadaju neki od osnovnih sadržaja jednog grada, poput gradskih parkova.

Frustriran činjenicom da se ne može igrati u parku zbog hrpe smeća koju grad nije u stanju očistiti i visoke trave koju nema ko pokositi, Joshua je odlučio uzeti stvar u svoje ruke. Poduzetni dječak je počeo prodavati limunadu, voćni punč, vodu i kokice u svom naselju, da bi nakon samo jedne sedmice zaradio 3.000 dolara koje je namijenio sređivanju gradskih parkova.

 

Za Joshuin doprinos gradu, Fondacija Rosa Parks nagradila ga je stipendijom za studij, koja će mu biti uručena nakon što završi srednju školu. Poštivajući Joshuine napore, grupa volontera koji su se sami prozvali Detroit Mower Gang, pokosila je dva parka u blizini dječakovog doma.

Vezano:

Detroit: Estetika napuštenih kuća

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije